Politika kolačića

Kolačići su male tekstualne zbirke podataka (datoteke) koji se prilikom posete Internet strani šalju na vaš računar ili mobilni uređaj i kojima se kasnije može pristupiti. Zahvaljujući kolačićima vidi se šta interesuje pojedine posetioce Internet strane, što pomaže da se poboljša upotreba za sve korisnike. Većina korisnika automatski prihvata kolačiće, ali ko ne želi, ne mora da ih prihvati.

Koristimo kolačiće neophodne za funkcionisanje Internet strane odnosno one koji omogućavaju da pregledate našu Internet stranu, kao i kolačiće za performanse koji nam mogu poslužiti da saznamo statistiku posećenosti Internet strane i oglašavanje. Kolačići na Internet strani se takođe koriste za pamćenje sesije korisnika Internet strane. Kolačić je internog tipa, kriptovan je i podatak ne može biti iskorišćen eksterno.

Naša Internet strana koristi Google analitiku (Google Analytics), uslugu za veb analitiku koju pruža kompanija Google. Google analitika koristi kolačiće, odnosno tekstualne zbirke podataka koje postavlja na Vaš uređaj, da bi lakše analizirali kako korisnici upotrebljavaju Internet stranu. Ukoliko su vam potrebne dodatne informacije o kolačićima Google analitike, pogledajte stranice Google koje se odnose na pružanje pomoći i politiku zaštite privatnosti: Politika zaštite privatnosti Google-a i Pomoć Google analitike.

Ukoliko to želite, možete da odbijete korišćenje kolačića tako što ćete izabrati odgovarajuće postavke u pretraživaču, međutim ukoliko to uradite, možda nećete moći da koristite sve funkcije ove Internet strane.

Kolačići koje koristimo:

NEOPHODNI

Kolačić
Trajanje
Opis
cookieyes-consent
1 godina
CookieYes postavlja ovaj kolačić da bi zapamtio podešavanja saglasnosti korisnika tako da se njihovi izbori poštuju prilikom njihovih narednih poseta ovom veb-sajtu. Ne prikuplja i ne čuva nikakve lične podatke posetilaca sajta.
elementor
Trajni
Koristi ga WordPress tema sajta i omogućava vlasniku sajta da implementira ili promeni sadržaj sajta u realnom vremenu.

ANALITIKA

Kolačić
Trajanje
Opis
_ga_*
1 godina 1 mesec 4 dana
Google Analytics postavlja ovaj kolačić kako bi čuvao i brojao pregledane stranice.
_ga
1 godina 1 mesec 4 dana
Google Analytics postavlja ovaj kolačić kako bi izračunao podatke o posetiocima, sesijama i kampanjama, kao i pratiti upotrebu sajta za izveštaj o analitici sajta. Kolačić čuva informacije anonimno i dodeljuje nasumično generisani broj radi prepoznavanja jedinstvenih posetilaca.
_gid
1 dan
Google Analytics postavlja ovaj kolačić kako bi sačuvao informacije o tome kako posetioci koriste veb sajt, istovremeno kreirajući izveštaj o performansama sajta. Neke od prikupljenih podataka uključuju broj posetilaca, njihov izvor i stranice koje posećuju anonimno.
_gat_gtag_UA_*
1 minut
Google Analytics postavlja ovaj kolačić da bi sačuvao jedinstveni ID korisnika.